Gerelateerde artikels

Trending video's

Nergens beleef je de lente zo mooi als in Keukenhof.
Nergens beleef je de lente zo mooi als in Keukenhof.
Nergens beleef je de lente zo mooi als in Keukenhof.
Gek gadget! Ostrich Pillow nekkussen voor powernap waar je ook bent
Gek gadget! Ostrich Pillow nekkussen voor powernap waar je ook bent
Gek gadget! Ostrich Pillow nekkussen voor powernap waar je ook bent
Life's a journey ‹ Reisleven

Shoppen in het reisbureau? Connections opent in Brussel het reiskantoor van de toekomst! 9 shares

De Connections shop in het centrum van Brussel heropent deze week, volledige gerestyled naar Hasselts model. Ongeveer twee jaar geleden deed het winkelpersoneel van de Connections-store in Hasselt een voorstel voor de herinrichting van de shop. Het concept, op-en-top reisbeleving, Kende al gauw een enorme bijval! De winkel van Antwerpen volgde al snel en nu is ook de shop in de Brusselse Zuidstraat aan de beurt.Het reisbureau om de hoek van de Grote Markt lijkt in niets nog op het traditioneel reisbureau. Weg zijn de toonbanken en boekenkasten gevuld met brochures. Hier worden klanten ontvangen in verschillende decors uit exotische oorden. Reizigers die van plan zijn Amerika te bezoeken, kunnen plaatsnemen op een felrode kunstleren zetel in een echte ‘American diner’. Het continent Afrika wordt voorgesteld door een strohut waar je gaat zitten op bidons die omgevormd werden tot stoelen met een Afrikaans design. En in de Aziatische hoek kunnen reizigers zich dan weer laten inspireren in de schaduw van een majestueuze tori…

De diepgaande transformatie van de travel store in Brussel volgt op het succes van het nieuwe concept dat verleden jaar in Hasselt en Antwerpen geïntroduceerd werd. Andere verkooppunten volgen in de toekomst.

Ronny Bayens, oprichter van Connections: Vier jaar geleden verraste Connections de Belgische reisindustrie reeds door in zijn travel shops reisaccessoires aan het productengamma toe te voegen. De ‘one stop shopping experience’ stelt klanten in staat om in één keer hun adapters, TSA hangslot, reisgids, muggenmelk en andere onontbeerlijke accessoires voor hun reis aan te kopen. « Ook daar - vult Ronny Bayens aan – hebben wij geluisterd naar de behoeften van onze klanten en werk gemaakt van een vernieuwende shopping experience. Het volledige assortiment aan producten telt honderden referenties, waarvan een aantal exclusief door Connections in België aangeboden worden. »Virtuele city trip naar New York of Dubai

Onder de vele innovaties in de Brusselse travel store, vinden de bezoekers ook de ietwat vreemde bril die hen in staat stelt virtueel rond te wandelen op een verre bestemming. Ronny Bayens: « We deden een beroep op de Belgische start-up Yondr en creëerden een 360° film die de drager van de speciale bril katapulteert naar New York. Je kan dwalen door de straten van Manhattan, de scooter nemen op Times Square of met een helikopter boven de Hudson rivier vliegen. Naast New York bieden wij ook een virtueel bezoek aan Dubai aan. Andere bestemmingen zijn momenteel in de maak.»

30 jaar innovatie

De metamorfose van de Brusselse vestiging vindt 30 jaar na de opening van de eerste travel shops plaats. Dit jaar viert de bloeiende Belgische onderneming zijn 30-jarig bestaan en Brussel was dan ook één van de eerste drie verkooppunten. Dit nieuw wapenfeit past dan ook perfect in de tijdlijn die leest als een eindeloze opsomming van vernieuwende concepten waarmee Connections voortdurend zijn klanten verraste en waarvan sommige nu onlosmakelijk deel uitmaken van ons dagelijks leven. Denk maar aan de city trips naar New York of de ‘last-call’, de voorloper van de hedendaagse ‘last-minutes’. Andere kenden een kortstondig succes, zoals de party flights - een zaterdagavondvlucht gevolgd door een feestnacht in de discotheek en een terugvlucht bij zonsopgang – maar blijven in de geest van menig reiziger gegrift.

De Connections travel store is gevestigd in de Zuidstraat, 19-21 in 1000 Brussel, en is open van maandag tot zaterdag van 10-18u en op donderdag tot 19u.
Deel op Facebook 9 shares Deel op Twitter