Gerelateerde artikels

Trending video's

Nergens beleef je de lente zo mooi als in Keukenhof.
Nergens beleef je de lente zo mooi als in Keukenhof.
Nergens beleef je de lente zo mooi als in Keukenhof.
Gek gadget! Ostrich Pillow nekkussen voor powernap waar je ook bent
Gek gadget! Ostrich Pillow nekkussen voor powernap waar je ook bent
Gek gadget! Ostrich Pillow nekkussen voor powernap waar je ook bent
Life's a journey ‹ Reisleven

Schip ahoy! Kapitein op je eigen schip op Canal Du Midi 1 shares

Het Frankrijk zoals we het graag zien in de films. Het bestaan uit de uitdrukking leven als God in Frankrijk. That says it all. Iets meer dan 250 kilometer lang is het imposante bouwwerk, beeld je in, het werd met de hand gegraven. Zo'n 400 jaar geleden was het het belangrijkste transportmiddel om vooral voeding van de streek rond Toulouse, naar de Middellandse zee te vervoeren.

En nu? Nu is het een oase van rust, een paradijs voor toeristen. En je verplaatsen door één van de mooiste en aangename streken ter wereld, doe je per boot. Via www.leboat.be vind je de beste en meest-comfortabele boten...zonder vaarbewijs! Iedereen met een beetje handigheid en inzicht, is zo weg met een 16-meter-lange sloep. Of je de platbodems nu ziet als grote drijvende mobilhomes of stacaravans, luxe en plaats is er in overvloed.Deze manier van vakantie vieren, is één van de best-bewaarde geheimen van het mooiste land van Europa. Je bent helemaal vrij. Vrij om te gaan en te staan waar je wil, vrij om snel te gaan...of traag te gaan. Je hebt je huis altijd bij en je legt aan waar je wil. Dat kan in de natuur zijn, gewoon aanleggen aan een boom en genieten van de overweldigende sterrenhemel van de Provence en de Cevennen. Of dat kan vlakbij een dorpje zijn. Je legt aan naast de brug en wandelt over het jaagpad de avond tegemoet.

Le Somail staat ongetwijfeld bovenaan het verlanglijstje van iedere bootreiziger. Dit is het Zuiden van Frankrijk uit je dromen. Een piepklein dorpje in een oase van rust. Charmanter kan het niet, lekkerder kan het niet. Bij het binnenvaren van dit pareltje waaien de geuren van de niet meer dan 5 supergezellige restaurantjes tegemoet. De authentieke charme van dit dorp is niet te vatten in woorden...Na een flinke wandeling door de zonnebloemvelden geniet je van een heerlijk etentje aan de rand van het water, of van een zelfgemaakt avondmaal op je boot. Inkopen doe je hier in wat vermoedelijk één van de meest-gefotografeerde boten ter wereld is: de gekende drijvende kruidenier van Le Somail, La Péniche Epicerie, een echte aak, uit de tijd dat paarden de schepen nog over het kanaal sleepten, in vrolijke kleuren beschilderd en volgestouwd met lekkers.Waarom is een bootvakantie op Canal du Midi een echte vakantie?

Met de boot varen, is fun. Maar met de boot varen, is ook opletten, en hard werken. De combinatie van de overweldigende natuur met de concentratie die je nodig hebt om je boot netjes onder de bruggen te navigeren en de inspanningen die je moet leveren om het gevaarte door de sluizen te krijgen, zorgt ervoor dat je hoofd helemaal leeg wordt. Varen met een boot van LeBoat is eigenlijk een beetje mediteren en genieten tegelijkertijd.

Deel op Facebook 1 shares Deel op Twitter