Gerelateerde artikels

Trending video's

Nergens beleef je de lente zo mooi als in Keukenhof.
Nergens beleef je de lente zo mooi als in Keukenhof.
Nergens beleef je de lente zo mooi als in Keukenhof.
Gek gadget! Ostrich Pillow nekkussen voor powernap waar je ook bent
Gek gadget! Ostrich Pillow nekkussen voor powernap waar je ook bent
Gek gadget! Ostrich Pillow nekkussen voor powernap waar je ook bent
Life's a journey ‹ Reisleven

Je werkstress niet meenemen op vakantie: een gave...en zo doe je het! 69 shares

Voor heel veel mensen start de vakantie pas na 4 dagen, na 5, of zelfs pas in de tweede week. Ofwel is er nog een telefoontje links of rechts ofwel zijn ze gewoon niet in staat om de stress van het werk meteen los te laten. Op vakantie gaan is hard werken, lijkt het...enkele tips!Klik hier om ons te volgen op Facebooki

"Ik kijk uit naar de vakantie, even helemaal niets doen, alleen op mijn berg."

Een droom van veel mensen, maar er is ook discipline voor nodig en even hard werken om het te kunnen bereiken. Het leven dendert door vandaag de dag. De tijden dat je thuis kwam en er tijd was om op te laden, zijn al ver achter ons. Smartphone, computer, nog een late meeting,...die vakantie is echt wel nodig...of we gaan eronder door! Het lijkt wel een gave, op vakantie gaan. Niets is minder waar. Hier enkele tips!

1.Kondig tijdig aan je vaste contacten aan dat je er even tussenuit gaat. Zo hebben ook zij tijd om aan het idee te wennen.

2.Zeg eerder neen.

Je zal meteen merken. Heel wat van je collega's en contacten zullen van het feit dat je aangekondigd hebt op vakantie te zullen gaan, proberen te profiteren om nog een aantal zaken geregeld te krijgen van jou. Bepaal je eigen agenda en, als het echt niet nodig is, zeg neen. Laat je niet opslorpen door de agenda van anderen. Je hebt thuis ook nog zaken te doen, zoals plannen en inpakken. En voorpret hebben met de familie.

3.Ruim je bureau op

Een beetje een clean desk policy voor jezelf is nooit een overbodige luxe. Net voor de start van je vakantie, heb je er nog meer aan. Het geeft energie en werkt verfrissend om voor de start van je vakantie je bureau op te ruimen. Als er een dossier ligt, waar nog iets aan moet gebeuren, dan doe je dat. De andere zaken leg je weg. Op die manier kan je met een gerust gemoed vertrekken. En...als je terugkomt, maak je een verse start op een nette werkplek.

4.Out of office? Zet die maar een paar dagen eerder in gang!

Soms lijkt mail niet op te houden. Er komen nog allerlei -voor anderen- belangrijke zaken binnen zo net voor je vakantie. Als je je out of office twee dagen eerder inschakelt heb je twee dagen wat meer rust om alles bij te werken. Zo ga je met een gerust gevoel op vakantie. Je kunt in je out of office ook zetten dat je twee dagen later terugkomt. Je hebt dan ook weer twee dagen extra om de mail die tijdens je vakantie is binnengekomen rustig te verwerken.

5.Maak een statusrapportje voor je collega's.

Wil je zo veel mogelijk vermijden dat je gebeld wordt tijdens je vakantie? Maak dan een zo overzichtelijk document met je lopende zaken. Enkel de belangrijke dingen. Als je er ook futiliteiten op zet, zullen je collega's het niet 100% serieus nemen.

6.Eens vertrokken...GSM af.

Het bedrijf zal heus niet ten onder gaan op 2 dagen. Zet de eerste twee dagen je GSM volledig af.

VOLLEDIG.

Dat is een signaal naar je collega's en je contacten, die je op voorhand had ingelicht, dat je echt wel op vakantie bent. Ze zullen hun plan wel trekken. Denk je echt dat je onmisbaar bent en altijd bereikbaar moet zijn? Ga dan naar punt 7.

7.Iedereen is onmisbaar

Voor je dit leest, lees punt 6 nog een keer. :-)

Wordt er van je verwacht dat je bereikbaar bent tijdens je vakantie? Ga dan eens in gesprek over deze verwachtingen. Misschien is het helemaal niet nodig dat je elke dag bereikbaar bent of je mail checkt. Je zou een vaste dag kunnen afspreken om je mail te checken, of je zou misschien zelfs je mail kunnen laten beheren door een collega. En weetje, echte problemen lossen zich vanzelf op, ook zonder jou. Je denkt misschien dat je onmisbaar bent, maar helaas. Gun jezelf wat rust tijdens je vakantie en zet je telefoon gewoon uit. Geniet van de stilte.

En...geniet van de rust die je verdient!

Deel op Facebook 69 shares Deel op Twitter