Gerelateerde artikels

Trending video's

Nergens beleef je de lente zo mooi als in Keukenhof.
Nergens beleef je de lente zo mooi als in Keukenhof.
Nergens beleef je de lente zo mooi als in Keukenhof.
Gek gadget! Ostrich Pillow nekkussen voor powernap waar je ook bent
Gek gadget! Ostrich Pillow nekkussen voor powernap waar je ook bent
Gek gadget! Ostrich Pillow nekkussen voor powernap waar je ook bent
Life's a journey ‹ Reisleven

Giethoorn, het Venetië van Nederland. De perfecte uitvalsbasis voor een weekendje Overijssel

Rond 1600 werd er in Giethoorn volop naar turf gegraven. Door het afgraven ontstonden er kleine meertjes. De bewoners legden vervolgens kanalen aan om per boot het veen te kunnen vervoeren. Beetje bij beetje ontstond zo een prachtig waterdorp. Niets voor niets wordt Giethoorn nu nog het Venetië van het Noorden genoemd. Giethoorn biedt veel mogelijkheden voor watersport. Op het water in Giethoorn kunt u zich van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat vermaken. Giethoorn heeft meerdere bedrijven waar boten worden verhuurd. Er is de keuze tussen een punter of een elektroboot. U krijgt een kaart mee met de verschillende vaarroutes.

Er zijn prachtige fietsroutes uitgezet in Giethoorn en omgeving. De fietsroutes gaan vaak dwars door het dorp en doorkruisen het prachtige omliggende natuurgebied Weerribben-Wieden. U fietst langs zwanen en zwarte sterns, langs uitgestrekte rietlanden, trilveen en kraggen wat drijvende eilandjes van riet zijn.

Zien is gaan!Net zoals alles in Giethoorn rond water draait, is ook je verblijf gebaseerd op het evenwicht tussen de mens en de kanaaltjes.

In hartje centrum van waterdorp Giethoorn, vind je Vakantiepark Giethoorn aan de oever van het meer het Bovenwijde. Met onder andere een eetcafé met gezellige overdekte patio, het meer het Bovenwijde voor zwem- of watersportplezier, en Nationaal Park Weerribben Wieden binnen handbereik hoef je je hier nooit te vervelen!

Het Venetië van het Noorden

Op dit waterbungalowpark heb je een ruime keuze in luxe vakantiehuisjes, allen gelegen op 3 schiereilanden aan de oever van het meer het Bovenwijde. Met de karakteristieke boogbruggen en grachten, vormt het vakantiepark een klein waterdorp op zich. De ruime vakantiewoningen zijn geschikt voor 2, 4, 6 of 12 personen en voorzien van alle luxe, ruimte en rust die u zich maar wenst tijdens je vakantie. Wat dacht je van meerdere badkamers, een moderne keuken en een schitterende nautische of moderne inrichting?

Voor meer info over dit gezellige dorpje, ga je naar www.giethoorn.nl en www.vakantieparkgiethoorn.nlDeel op Facebook Deel op Twitter