Gerelateerde artikels

Trending video's

Nergens beleef je de lente zo mooi als in Keukenhof.
Nergens beleef je de lente zo mooi als in Keukenhof.
Nergens beleef je de lente zo mooi als in Keukenhof.
Gek gadget! Ostrich Pillow nekkussen voor powernap waar je ook bent
Gek gadget! Ostrich Pillow nekkussen voor powernap waar je ook bent
Gek gadget! Ostrich Pillow nekkussen voor powernap waar je ook bent
Life's a journey ‹ Reisleven

Bezoek Antwerpen en verblijf in een Airbnb als uitvalsbasis! 2 shares

Antwerpen heeft meer te bieden dan leuke shoppinggelegenheid op de Meir, de Schuttershofstraat of de omgeving van De Wilde Zee, een wijk die je zeker gezien moet hebben. Antwerpen is ook de groene rand met het natuurgebied "Kalmthoutse Heide" en het wereldberoemde "Park van Brasschaat".

Lekker genieten van de natuur

Wie een keertje wil uitwaaien, en genieten van de ongerepte natuur, die kan dat in Kalmthout, een gemeente geroemd voor zijn natuurgebied.

De Kalmthoutse Heide mag zich vanaf 29 oktober 2016 officieel "Stiltegebied" noemen en is daarmee het zevende stiltegebied in Vlaanderen geworden. Drie daarvan liggen in de provincie Antwerpen. De Kalmthoutse Heide is bovendien een grensoverschrijdend stiltegebied. Van maart 2015 tot januari 2016 werden er door de Provincie Antwerpen geluidsmetingen gedaan op zestien rschillende plaatsen in de heide. De metingen werden uitgevoerd in alle seizoenen, zowel overdag, 's nachts als in het weekend. Er werd tijdens de metingen rekening gehouden met de geluiden die eigen zijn aan het gebied, zoals natuurgeluiden, geluiden van wandelaars en fietsers en tractoren. ebiedsvreemde geluiden zijn er daarentegen niet of amper, waardoor het gebied een akoestisch aangename streek is in ons land. Ideaal voor wie een keertje zijn hoofd volledig wil leegmaken!Wie houdt van natuur, maar het toch een beetje drukker heeft, die kan terecht in het mondaine Park van Brasschaat en aansluitend Peerdsbos. Natuur, park, maar ook af en toe een plekje om te genieten van een hapje of een drankje. Het domein is ontstaan in de 18e eeuw, toen de Helhoeve omgebouwd werd tot een hof van plaisantie. Het lag ongeveer waar zich nu de vijvers met fonteinen vóór het huidige kasteel bevinden. Dit kasteel werd in 1872 gebouwd door Armand Reusens, burgemeester van Brasschaat. Hij verwierf het domein van zijn vader en diens voorganger Honoré Guyot. Onder Reusens vergrootte het domein aanzienlijk. In 1865 kocht hij de “Broomans-akker” aan de Oude baan en in 1883, 1885 en 1887 in totaal 45 ha. van het Peerdsbos. Het Park is nu 116 ha groot.Citytrippen, shoppen en genieten van de drukte van een wereldstad

Na het uitwaaien, ontstressen, landen, is het tijd om in de gezellige drukte van de stad te duiken. Wie graag wat cultuur meepikt, kan terecht in het nog steeds nagelnieuwe Museum aan de Stroom (MAS), voor liefhebbers van moderne kunst, is er het MUKHA, op het mondaine Zuid, ook één van de epicentra voor wie houdt van lekker eten en flaneren langs winkeltjes. Een wijk die je niet meteen in veel stadsgidsen terugvindt, is de wijk in en rond de Kloosterstraat. Het mekka voor wie houdt van brocante, antiek, of gewoon graag snuistert in rommelwinkeltjes. Je vindt er van alles, van de duurste art-gallery, tot kringloopwinkel-achtige zaken. De 50s , 60s, 70s, 80s en 90s op één hoop! :-)Lekker klassiek shoppen doe je op de Meir, de gekende centrale winkelas van Antwerpen, één van de grootste van Europa. Wie het graag iets sjieker heeft, steekt langs het Rubenshuis door naar de Schuttershofstraat, waar alle grote fashion-brands van de wereld een flagshipstore hebben. Sonia Rykiel, Burberry, Jimmy Shoo, Hilfiger,...ze zijn er allemaal. En de hipsters, die moeten nog ietsje verder gaan, niet veel verder, naar de Kammenstraat, de straat waar ongeveer 10 jaar geleden voor het eerst, als soort fashion-statement, Laundry Day werd geboren. Voor elk wat wils!Overnachten in AirbnbOvernachten kan je doen in één van de vele hotels, of in een centraal-gelegen-Airbnb-locatie. In Ekeren, vlak bij de op- en afrit van de autostrade, in de velden, vind je een mooie, lichte woning. Op 10 minuten van Brasschaat, op 10 minuten van de Kalmthoutse Heide en op 15 minuutjes van gelijk waar in het centrum van de Stad Antwerpen. Klik hier om het huis te zien op Airbnb.

Gemakkelijk toegankelijk en helemaal voor jezelf. Een mooie ruimte woonkamer, een goed-uitgeruste keuken en alle rust die je kan vinden voor vijf personen. Ingericht in Scandinavisch stijl en en een gezellige, in de zomer warme veranda, waar je lekker kan aperitieven! Het is een keer iets anders dan een Bed & Breakfast.

Have a nice trip!

Deel op Facebook 2 shares Deel op Twitter